dilluns, 12 de novembre del 2012

PERQUÈ ENS SOBREN ELS ARGUMENTS… 14N Vaga General


PERQUÈ ENS SOBREN ELS ARGUMENTS
Les forces empresarials i polítiques, així com els grans mitjans que les representen, ens volen convèncer que en aquests moments no és convenient convocar una vaga general. Segons el seu punt de vista la crisi és una desgràcia sense cap culpable reconegut, llevat de la gent que ha viscut per damunt de les seues possibilitats. Asseguren que aquesta és una vaga il·legítima per ser en realitat una vaga política.

Totes les vagues són polítiques. És una manera de fer política dels i les ciutadanes, assenyalant inequívocament als responsables de la situació en que ens trobem. A més, defensem que ens sobren arguments per justificar-la, que l'estaven demanant a crits de fa temps:
§  Perquè durant els últims anys els nostres salaris han baixat mentre creixien els beneficis empresarials.
§  Perquè mentre es protegeix als bancs i las elits econòmiques, es desprotegeix als treballadors i s'empobreix a la ciutadania.
§  Perquè les grans empreses i fortunes paguen menys impostos que els treballadors i els negocis menuts.
§  Perquè mentre s'augmenten els impostos a les classes populars, es firmen amnisties als grans defraudadors.
§  Perquè en compte de pujar els impostos als rics i les grans corporacions, es retallen les despeses socials més necessàries com l'educació o la sanitat.
§  Perquè han utilitzat la crisi per implantar una reforma laboral que destrueix els drets dels treballadors i crea més misèria i desigualtats.
§  Perquè es permet que milers de famílies es queden al carrer sense casa mentre es garanteix que els bancs els seguisquen cobrant aquestes vivendes durant tota la vida.
§  Perquè estem salvant als bancs que s'han beneficiat de l'especulació a costa d'assumir un deute que no és nostre i que esclavitzarà a varies generacions de ciutadans.
§  Perquè els consells d'administració dels bancs, caixes i immobiliàries en fallida han marxat amb els seus guanys i prejubilacions intactes mentre als treballadors públics se'ls lleva una paga i als aturats se'ls escatima amb la misèria amb la que es mantenen.
§  Perquè les reformes i les retallades del govern afonen a la població en la misèria o la por, bloquejant el consum  l'economia productiva, la qual cosa arruïna a comerciants, autònoms i xicotets empresaris. Esta vaga no és contra ells, en aquesta vaga DEUEN participar ells.
FRONT A TANTES MENTIDES
Ens diuen que tenim un problema amb el deute; la despesa pública és excesiva; l'estat del benestar és insostenible; les retallades són necessàries; el mercat laboral és rígid; la reforma laboral crearà feina; hem viscut per damunt de les nostres possibilitats; les ajudes als bancs reactivaran l'economia; la Unió Europea és garantia de democràcia i drets socials... MENTIDES!!!
·     El deute de l'estat és deute privat (81%), majoritàriament dels bancs i les empreses. El deute públic ha augmentat per les ajudes a la banca (més de 200 mil milions d'euros més els 100 mil de l'últim rescat). Paguem el deute dels bancs amb retallades i privatitzacions.
·     El dèficit actual (9,4% del PIB) no ve d'una despesa pública excessiva. La despesa pública de l'estat (educació, sanitat, etc.) és inferior (43% del PIB) a la mitjana europea (51%). Tenim menys empleats públics (13% de la població activa) que la resta d'Europa: del 24% al 31% a l'estat francès, Holanda o Dinamarca. Els salaris públics també estan entre els més baixos de l'UE.
·     El dèficit s'origina en els baixos ingressos fiscals. L'estat espanyol és amb Grècia, Portugal i Irlanda l'estat europeu amb menors ingressos públics (33% PIB front al 39% de l'UE) perquè les grans fortunes i empreses paguen menys impostos, a més de ser les principals responsables dels 90.000 milions d'euros anuals de frau fiscal.
·     El mercat laboral a l'estat espanyol no és rígid: abans de la reforma laboral era més fàcil i barat despatxar a l'estat espanyol que a la majoria de països de la UE. A més, els nostres salaris són més baixos (39% menys que a Alemanya i 34% que a l'estat francès). L'abaratiment dels comiats i salaris genera menys consum dels treballadors, el que provoca menys activitat econòmica, el tancament d'empreses menudes i l'augment de l'atur.
·     El preu de la vivenda es va multiplicar per 3 en el període 1997-2007, mentre que els salaris reals baixaren un 6% entre 1994-2006. El ràtio entre salari mitjà i preu de la vivenda arribà a a l'estat espanyol al triple que a la UE. L'especulació beneficia a uns pocs a costa d'endeutar i empobrir a les famílies. Entre 2007 i 2011 es realitzaren 166.716 desnonaments.
·     La banca espanyola és un pou d'insolvència. Compta amb 176 mil milions en actius tòxics, i deu al Banc Central Europeu uns altres 402 mil milions. Els successius rescats i ajudes s'usen per amortitzar deutes i especular amb el deute públic, sense que augmenten els crèdits a famílies i xicotetes empreses.
UNA VAGA GENERAL PER IMPOSAR ALTERNATIVES
Hi ha alternatives viables que beneficien al conjunt de la població, passos cap a un nou model al servei de les persones i la vida. No s'apliquen perquè els governs, institucions, bancs, grans empreses i fortunes sols miren pels seus propis interessos, contraris a la democràcia i la ciutadania.
§     Realització d'una auditoria del deute, transparent i amb participació ciutadana, que delimite quins són els responsables del deute i quins s'han beneficiat d'ella. Rebuig del pagament de tot aquell deute que es considere il·legítim per no haver repercutit en benefici de la ciutadania. Determinar responsabilitats civils i penals als gestors polítics i financers que han generat el deute il·legítim. Que pague el deute qui s'ha beneficiat d'ell.
§     Creació d'una banca pública, ètica, transparent, democràtica, sota control social, amb una activitat que s'enfoque en el finançament de famílies i d'aquelles empreses que servisquen a l'interès general, i no a l'especulació.
§     Implantació d'un sistema fiscal progressiu i just, que grave més a qui més , permetent la redistribució de la riquesa i dotant dels mitjans suficients per cobrir els serveis públics i crear feina.
§     Persecució del frau fiscal i prohibició d'operar en paradisos fiscals fins aconseguir el seu final.
§     Cessament immediat de privatitzacions i retallades. Desenvolupament de serveis públics accessibles i suficients per garantir la cobertura de les necessitats de tota la població. Aquestos serveis no deuen estar sotmesos a interessos privats.
§     Regulació immediata del mercat immobiliari per acabar amb l'especulació, així com una legislació de garanties que protegisca els drets fonamentals de la ciutadania: dació en pagament, moratòria dels desnonaments i reconversió dels pisos hipotecats executats i els pisos buits en lloguer social assequible, i tot amb caràcter retroactiu.
§     Anulació de la reforma laboral. Creació d'un nou marc laboral que protegisca els drets de les persones treballadores i garantisca la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. Augment del salari mínim interprofessional i establiment de salaris màxims. Disminució de rendes del capital i augment de rendes salarials per dinamitzar l'economia real i desvaloritzar l'especulació.
§     Rebuig dels tractats que constituïxen la Unió Europea de les grans corporacions i la banca, i construcció d'una Europa social i democràtica.
QUE ES POT, PERÒ LLUITANT:

14 DE NOVEMBRE

VAGA GENERAL

ANTICAPITALISTES
MORVEDRE
anticapitalistasmorvedre@gmail.com

La crisi i les desigualtats no sols afecten als treballadors. No anem a lluitar sols als centres de treball. Els aturats, jubilats, estudiants, comerciantsTota la ciutadania està compromesa en salvar els pocs drets que tant ha costat conquerir. I en avançar sobre ells.
El dia 14 confluïm amb els pobles del Sud d'Europa, perquè si l'opressió és global la lluita també ha de ser-ho.
¡EL 14, NI TREBALLEM NI CONSUMIM!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada